Airco Installatie Wijk aan Zee

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een airco kopen in Wijk aan Zee biedt een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl verzamel je nuttige tips en adviezen over de diverse type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien check je gegevens van lokale installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
  • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
  • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
  • Een vaste airco in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Wijk aan Zee

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Wijk aan Zee. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Wijk aan Zee voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je razendsnel professionele vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook vast of mobiele airco?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse type installaties.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-wijk-aan-zee-1949

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Wijk aan Zee (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem installeren. Ook kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Wijk aan Zee (gemeente Beverwijk, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Akersloot, Limmen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen allerlei systemen die je kunt toepassen. Bijgaand tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
  • Mobiele airco Wijk aan Zee: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Wijk aan Zee: Vast element in huis.
  • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
  • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco zonder slang.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Wijk aan Zee.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Wijk aan Zee laten een grote variatie zien. De onkosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgaande overzicht verstrekken wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Wijk aan Zee. Deze tariefindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, navullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1240 – €1975
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2200 – €2930
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1105 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€450 – €830
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€245 – €685
Tabel met de prijzen van airconditioning in Wijk aan Zee.

Top-10 merken mei 2024

  1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
  2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
  5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
  6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
  7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
  10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warme woning in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval een airco plaatsen door een erkende installateur in Wijk aan Zee. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs kan men berekenen met meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op €75 tot €285 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent circa 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Wijk aan Zee. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie