Airco Installatie Rhoon

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Rhoon zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs check je praktische informatie over de verschillende type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens verzamel je gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
  • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
  • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
  • Een vaste split-airco in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rhoon

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Rhoon. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Rhoon voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina tref jij snel en simpel deskundige vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
  • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de soorten vaste systemen.
  • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
  • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-rhoon-3161

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Rhoon (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installatiepartners kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Voorts zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Rhoon (gemeente Albrandswaard, provincie Zuid-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam, Goudriaan, Ottoland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Doe een aanvraag bij de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten systemen die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco acties.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

  • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
  • Mobiele airco Rhoon: Flexibel en verplaatsbaar.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Rhoon: Niet verplaatsbare vaste unit.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
  • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Multi split airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Rhoon.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Rhoon zijn heel divers. De kosten verschillen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In deze tabel verstrekken wij een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Rhoon. De tarieven zijn zonder jaarlijks onderhoud, navullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ModelToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €2005
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €2960
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1110 – €2275
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€420 – €895
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€205 – €640
Tabel met de tarieven van airconditioning in Rhoon.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
  2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
  3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
  4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
  5. Midea: Groot installatienetwerk.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
  8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een warm appartement in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Rhoon. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje kan men berekenen met meerdere onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €70 tot €265 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem rekent plusminus 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Rhoon. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist controleert onder andere naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie