Airco Installatie Amerongen

Zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Amerongen resulteert in een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze pagina verstrekken wij concrete tips en adviezen over de beste modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook faciliteren we adressen van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
  • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vast model in de woning plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Amerongen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Amerongen. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Amerongen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je eenvoudig populaire vakmannen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten systemen.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-amerongen-3958

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Amerongen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Tevens kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In het bijgesloten overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Amerongen (gemeente Utrechtse Heuvelrug, provincie Utrecht). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Leersum, Maarsbergen, Maarn, Langbroek, Cothen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit verscheidene systemen die kunnen worden geplaatst. Hierna vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco in het plafond.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Verder is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
  • Mobiele airco Amerongen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat kent 2 units: een buiten- en binnenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

  • Split airco Amerongen: Vaste module in een ruimte.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
  • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco voor caravan en camper.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Amerongen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Amerongen kunnen flink uiteen lopen. De tarieven variëren per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgesloten overzicht verstrekken we een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Amerongen. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1235 – €2035
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €2945
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €395 – €815
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€150 – €640
Tabel met de prijzen van airconditioning in Amerongen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige self-clean modus.
  2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
  4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
  5. Midea: Ook duo en trio split.
  6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
  7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
  8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
  9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
  10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een heet huis in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airco monteren door een erkende installateur in Amerongen. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Daarnaast de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op een €75 tot €300 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een compleet huis vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt zo’n 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Amerongen. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De expert checkt o.a. compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie