Airco Installatie Ellewoutsdijk

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een goed werkende airco kopen in Ellewoutsdijk draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina tref je concrete informatie over de beste soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast vind je gegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vast systeem in een ruimte installeren kan al vanaf €1.350,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Ellewoutsdijk

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Ellewoutsdijk. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ellewoutsdijk voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij zonder gedoe geschikte monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

  • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten systemen.
  • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-ellewoutsdijk-4437

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een deskundig installatiebedrijf in Ellewoutsdijk (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montage experts kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem maken. Ook zorgen zij voor onderhoud en service. In het bijgesloten overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Ellewoutsdijk (gemeente Borsele, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oudelande, Baarland, Kwadendamme, Hoedekenskerke, s-Gravenpolder.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen diverse soorten systemen die men kan installeren. In het gedeelte hieronder bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
  • Mobiele airco Ellewoutsdijk: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Kan koelen en luchtbevochtigen.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Ellewoutsdijk: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
  • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Ellewoutsdijk.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Ellewoutsdijk zijn heel divers. De aanschafprijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het schema hierna geven we een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Ellewoutsdijk. De kosten houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1215 – €1975
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2125 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2220
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €375 – €855
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €630
Overzicht met de kosten van airconditioning in Ellewoutsdijk.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
  4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
  5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
  6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
  7. Daikin: Passend in elk interieur.
  8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
  9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
  10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een heet huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Ellewoutsdijk. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. verschillende onderdelen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met €85 tot €265 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De grotere installaties verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem moet plusminus 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Ellewoutsdijk. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie