Airco Installatie Stavenisse

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Stavenisse zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de meest gebruikte soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bieden wij de gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
  • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
  • Een vaste airco in de woning plaatsen kan al vanaf €1.250,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Stavenisse

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Stavenisse. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Stavenisse voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze website zoek jij snel & eenvoudig populaire installateurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welke airco past bij mij?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de installatietypes.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-stavenisse-4696

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Stavenisse (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem integreren. Verder staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In onderstaand overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Stavenisse (gemeente Tholen, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet, Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de beste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan meerdere units waar je uit kunt kiezen. Hierna bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
  • Mobiele airco Stavenisse: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Kan ook de lucht bevochtigen.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

  • Split airco Stavenisse: Vaste unit op de muur of in het plafond.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
  • Zonder geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Inbouw airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Stavenisse.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere winkels en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Stavenisse zijn nogal verschillend. De prijzen verschillen per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In onderstaand overzicht tref je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Stavenisse. De prijzen zijn zonder periodiek onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €1985
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2160 – €2915
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1105 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €395 – €870
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€225 – €615
Tabel met de kosten van airconditioning in Stavenisse.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
  2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
  5. Midea: Goede support / klantenservice.
  6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
  7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
  10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Stavenisse. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. meerdere onderdelen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Tevens krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Denk dan aan €85 tot €285 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen instap-modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent ruwweg 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Stavenisse. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De installateur inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie