Airco Installatie Helvoirt

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Helvoirt draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal bieden wij nuttige tips en info over de beste systemen en een handig keuzeadvies. Daarnaast bieden wij adres- en contactgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
  • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Helvoirt

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Helvoirt. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Helvoirt voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal vind je snel & eenvoudig deskundige vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook welk type airco kies ik?
  • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse soorten split systemen.
  • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-helvoirt-5268

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Helvoirt (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem installeren. Ook dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande schema bekijk jij showrooms en airco monteurs in Helvoirt (gemeente Haaren, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Cromvoirt, Berlicum, Oudheusden, Herpt, Heesbeen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de populairste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn velerlei soorten systemen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Ventilatiesysteem.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
  • Mobiele airco Helvoirt: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

  • Split airco Helvoirt: Vast element in de woning.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
  • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Warmtepompen.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Helvoirt.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een merkbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Helvoirt variëren enorm. De onkosten zijn weer anders per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel vind je een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Helvoirt. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingKosten
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1250 – €1985
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2125 – €2940
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1175 – €2260
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€375 – €830
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€190 – €650
Schema met de prijzen van airconditioning in Helvoirt.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
  4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
  5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
  8. Panasonic: Verlengde garantie.
  9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
  10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm appartement in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner monteren door een professionele installateur in Helvoirt. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs hangt af van diverse onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en daarbij een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op plusminus €70 tot €275 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en rendement / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van a-merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt plusminus 1,60 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Helvoirt. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur inspecteert o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie