Airco Installatie Wittem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Wittem draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal check je concrete informatie over de diverse soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens faciliteren we adressen van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
  • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vaste airco in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Wittem

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Wittem. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Wittem voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina tref je zonder gedoe populaire vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse mogelijkheden.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-wittem-6286

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Wittem (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In de onderstaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Wittem (gemeente Gulpen-Wittem, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Epen, Mechelen, Beutenaken, Slenaken, Heijenrath.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden diverse soorten systemen die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
  • Mobiele airco Wittem: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

  • Split airco Wittem: Geplaatst op een vaste plek.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
  • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco vacumeren.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Wittem.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Wittem zijn nogal verschillend. De kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgaande overzicht tref jij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Wittem. De tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €2015
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2210 – €2915
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1135 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €380 – €865
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €220 – €695
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Wittem.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
  4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
  5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
  8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
  9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
  10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Wittem. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door een aantal onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €90 tot €265 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een basis koelsysteem gebruikt zo’n 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Wittem. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert controleert onder andere naar koelvloeistof, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie