Airco Installatie Molenhoek

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Molenhoek levert jou een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Hier verzamel je handige tips en info over de verscheidene type oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verstrekken wij gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
  • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Molenhoek

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Molenhoek. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Molenhoek voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Op deze pagina zoek jij zonder gedoe betrouwbare installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de mogelijkheden.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-molenhoek-6584

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Molenhoek (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem installeren. Voorts staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Molenhoek (gemeente Mook en Middelaar, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Malden, Kekerdom, Leuth, Erlecom, Ooij.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn verscheidene systemen die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

  • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
  • Mobiele airco Molenhoek: Eenvoudig te verrijden.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Molenhoek: Vast element in de woning.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
  • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Molenhoek.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een merkbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1125.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaasen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Molenhoek zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen zijn weer anders per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind jij een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Molenhoek. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeOmschrijvingInvestering
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1180 – €2015
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2145 – €2985
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2285
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €375 – €825
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€240 – €645
Tabel met de kosten van airconditioning in Molenhoek.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: Performance Wandmodel.
  4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
  5. Midea: Innovatieve catalogus.
  6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
  7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
  8. Panasonic: Verlengde garantie.
  9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
  10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een erkende installateur in Molenhoek. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met een aantal factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €85 tot €255 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem rekent grofweg 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Molenhoek. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie