Airco Installatie Ansen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Ansen levert extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal faciliteren we nuttige tips en info over de diverse type oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens vind je gegevens van erkende montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
  • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Ansen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Ansen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Ansen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je razendsnel vakbekwame monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco kies ik?
  • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de mogelijkheden.
  • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-ansen-7964

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Ansen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem integreren. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Ansen (gemeente Westerveld, provincie Drenthe). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Dwingeloo, Ruinen, Ruinerwold, Koekange, Veeningen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de populairste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden verscheidene units die men kan installeren. In het volgende overzicht check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Ontwerp van de airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
  • Mobiele airco Ansen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

  • Split airco Ansen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
  • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s vacumeren.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Ansen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Ansen zijn nogal verschillend. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In onderstaand overzicht lees je de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Ansen. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, reinigingskosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingKosten
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1150 – €1960
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2135 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2290
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€385 – €895
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€170 – €615
Tabel met de prijzen van airconditioning in Ansen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
  2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
  3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
  4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
  5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
  6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
  7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
  10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel de airco installeren door een professionele installateur in Ansen. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een plek kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op een €95 tot €295 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type systeem en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de kleine modellen. De moderne airco’s van marktleiders als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Ansen. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie