Airco Installatie Lemmer

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Lemmer draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs lees je concrete info over de diverse type oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien vind je adres- en contactgegevens van lokale installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een product dat koele lucht kan blazen.
  • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
  • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vast systeem in een appartement plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Lemmer

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Lemmer. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Lemmer voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website zoek jij zonder gedoe vakbekwame installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten systemen.
  • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
  • Wat is mijn maximale budget?
airco-lemmer-8531

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Lemmer (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Lemmer (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Koufurderrige, Dijken, Legemeer, Boornzwaag, Langweer.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die men kan installeren. In onderstaande tekst behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

  • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
  • Mobiele airco Lemmer: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
  • Kan koelen en luchtbevochtigen.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Lemmer: Vast element in huis.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
  • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Lemmer.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Lemmer kunnen flink uiteen lopen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna geven wij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Lemmer. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, reinigen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1240 – €1965
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2205 – €3000
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1120 – €2225
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €450 – €860
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€180 – €630
Schema met de kosten van airconditioning in Lemmer.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige self-clean modus.
  2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
  3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
  4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
  5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
  8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
  9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
  10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen 2 units: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan direct zo’n airco monteren door een STEK installateur in Lemmer. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Verder noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Houd rekening met ongeveer €80 tot €295 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig dan de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt zo’n 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Lemmer. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie