Airco Installatie Buinen

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Buinen zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl vind je handige tips over de diverse type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Verder lees je gegevens van erkende installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

  • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat koele lucht kan blazen.
  • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
  • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
  • Een vast model bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Buinen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Buinen. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Buinen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je snel & eenvoudig deskundige vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welk type airco kies ik?
  • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
  • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
  • Wat is mijn maximale budget?
airco-buinen-9528

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Buinen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige montage experts kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem installeren. Tevens regelen ze vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Buinen (gemeente Borger-Odoorn, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Bronneger, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Buinerveen, Drouwenermond.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Er bestaan veel verschillende soorten units die je kunt kiezen. In onderstaande tekst bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Airco montage.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

  • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
  • Mobiele airco Buinen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

  • Split airco Buinen: Niet verplaatsbare vaste unit.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
  • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco reparatie.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Buinen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een prettige koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Buinen zijn heel divers. De totale kosten wisselen per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel tref je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Buinen. De tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, reinigingskosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1170 – €2005
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2190 – €2940
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2240
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €370 – €825
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€200 – €690
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Buinen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
  2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
  3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
  4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
  5. Midea: Ook duo en trio split.
  6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
  7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
  8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
  9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
  10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Buinen. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal bouwstenen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Als laatste heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met een €95 tot €315 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De beste airco’s van a-merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem gebruikt rond de 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Buinen. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar compressor, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie