Airco Installatie Opwijk

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Opwijk resulteert in extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal faciliteren we praktische informatie over de verschillende soorten producten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast tref je gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vaste split-airco in huis installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Opwijk

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Vlamingen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Opwijk. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Opwijk voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check je eenvoudig de beste montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
  • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de mogelijkheden.
  • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
  • Wat is mijn maximale budget?
airco-opwijk-1745

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Opwijk (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem installeren. Voorts dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Opwijk (gemeente Opwijk, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Ternat, Asse, Dilbeek, Pepingen, Beersel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. We kennen diverse soorten uitvoeringen die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
  • Mobiele airco Opwijk: Eenvoudig te verrijden.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Opwijk: Vast element in de woning.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
  • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco zonder slang.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Opwijk.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Opwijk zijn nogal verschillend. De kosten variëren per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het schema hierna vind je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Opwijk. De getoonde kosten zijn excl. het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingTarieven
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1180 – €1970
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2180 – €2975
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1150 – €2240
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €405 – €845
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€215 – €615
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Opwijk.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
  2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
  3. Hitachi: Performance Wandmodel.
  4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
  5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
  6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
  7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
  8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
  9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
  10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is te gebruiken middels een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een heet huis in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat de airco monteren door een goede installateur in Opwijk. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. velerlei posten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Als laatste heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je €85 tot €290 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco is anders per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt plusminus 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Opwijk. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt o.a. naar koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie