Airco Installatie Zwijnaarde

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een airco kopen in Zwijnaarde zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website lees je uitgebreide tips over de diverse type toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens check je adres- en contactgegevens van geschikte installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Zwijnaarde

De temperaturen in België veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zwijnaarde. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Zwijnaarde voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij binnen no-time de beste installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-zwijnaarde-9052

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Zwijnaarde (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame montagepartners mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Ook dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Zwijnaarde (gemeente Gent, provincie Oost Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Sint-Denijs-Westrem, Afsnee, Ledeberg, Gentbrugge, Sint-Kruis-Winkel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Kom in contact met de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit meerdere units die je kunt kiezen. Hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Zwijnaarde: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zwijnaarde: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Airco soorten.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Zwijnaarde.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Zwijnaarde liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het overzicht hieronder geven wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zwijnaarde. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelToelichtingPrijsindicatie
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €2045
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €2910
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1200 – €2275
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €390 – €830
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €245 – €675
Schema met de prijzen van aannemers airconditioning in Zwijnaarde.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten door middel van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een hete woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airco installeren door een betrouwbare installateur in Zwijnaarde. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs wordt bepaald door diverse factoren. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €90 tot €280 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem vraagt ongeveer 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Zwijnaarde. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De expert kijkt o.a. naar verdamper, condensor, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie