Airco Installatie Moerzeke

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? De juiste airco kopen in Moerzeke draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we waardevolle tips en adviezen over de verscheidene soorten apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook lees je adressen van lokale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Moerzeke

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Moerzeke. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Moerzeke voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je eenvoudig erkende installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-moerzeke-9220

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Moerzeke (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige montagepartners kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem maken. Verder dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk jij showrooms en airco monteurs in Moerzeke (gemeente Hamme, provincie Oost Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Gillis-Dendermonde, Schoonaarde, Oudegem, Mespelare, Grembergen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen allerlei modellen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en de toenemende energierekening. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Moerzeke: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemkent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Moerzeke: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Beste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Moerzeke.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een merkbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Moerzeke variëren enorm. De aanschafprijzen zijn weer anders per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Moerzeke. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1170 – €2000
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2215 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1185 – €2215
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €405 – €800
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€245 – €615
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Moerzeke.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner installeren door een STEK installateur in Moerzeke. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs hangt af van velerlei onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Daarbij heb je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan ongeveer €90 tot €295 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco varieert per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem benodigd rond de 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Moerzeke. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt bijv. naar condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie