Airco Installatie Wulpen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Wulpen draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze website bieden wij bruikbare tips over de diverse soorten toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bieden wij de gegevens van regionale specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Wulpen

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Wulpen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Wulpen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij snel ervaren vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-wulpen-8670

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Wulpen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installateurs kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst zoek jij showrooms en airco monteurs in Wulpen (gemeente Koksijde, provincie West Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oostduinkerke, Adinkerke, Merkem, Klerken, Reninge.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de beste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling thuis of op kantoor. We kennen allerlei producten waar je uit kunt kiezen. Bijgaand behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco bijvullen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Wulpen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Wulpen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te installeren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Wulpen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een fijne gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Wulpen liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen variëren per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In onderstaand overzicht vind jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Wulpen. De getoonde prijzen houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductToelichtingInvestering
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1190 – €2045
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2200 – €2945
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1120 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €385 – €800
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€225 – €645
Overzicht met de kosten van aannemers airconditioning in Wulpen.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren middels een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Wulpen. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand door velerlei bouwstenen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met een €85 tot €285 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt plusminus 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Wulpen. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie