Airco Installatie Westerbroek

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een airco kopen in Westerbroek levert jou een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Hier check je belangrijke tips over de verschillende soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook vind je contactgegevens van erkende monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Westerbroek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Westerbroek. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Westerbroek voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij snel erkende monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-westerbroek-9608

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Westerbroek (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installatie experts kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem integreren. Ook dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Westerbroek (gemeente Midden-Groningen, provincie Groningen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Foxhol, Kropswolde, Kiel-Windeweer, Hoogezand, Onstwedde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn verscheidene modellen waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Westerbroek: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Westerbroek: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Zuinigste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Westerbroek.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Westerbroek lopen zeer uiteen. De prijzen verschillen per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder bieden wij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Westerbroek. De getoonde kosten zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingKosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1230 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €2955
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1195 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €405 – €855
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €215 – €610
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Westerbroek.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een hete woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco monteren door een professionele installateur in Westerbroek. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door velerlei bouwstenen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Tenslotte heb je te maken met een grotere stroomvraag met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op plusminus €70 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van de bekende merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ongeveer 1,55 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Westerbroek. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De vakman inspecteert o.a. expansieventiel, koelvloeistof, condensor, compressor.

Plaats een reactie