Airco Installatie Zuidbroek

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Zuidbroek draagt bij aan een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we nuttige tips en adviezen over de velerlei type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verstrekken wij adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Zuidbroek

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Zuidbroek. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Zuidbroek voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij snel & eenvoudig ervaren vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-zuidbroek-9636

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Zuidbroek (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem maken. Daarnaast zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. Hieronder in de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Zuidbroek (gemeente Midden-Groningen, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Noordbroek, Tripscompagnie, Borgercompagnie, Steendam, Siddeburen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden veel verschillende soorten units die men kan installeren. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco zoeken op gebruik.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Zuidbroek: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zuidbroek: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Kantoor airco’s.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Zuidbroek.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een prettige koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Zuidbroek laten een grote variatie zien. De totale kosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder geven wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Zuidbroek. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingOnkosten
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1155 – €2045
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2200 – €2950
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1200 – €2290
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€435 – €850
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€225 – €665
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Zuidbroek.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren aan de hand van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Zuidbroek. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal factoren. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €300 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele modellen vragen meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem gebruikt zo’n 1,35 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Zuidbroek. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie