Airco Installatie Werchter

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Werchter zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs verstrekken wij waardevolle tips en info over de verschillende soorten systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook check je gegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Werchter

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Werchter. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Werchter voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij snel & eenvoudig erkende montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-werchter-3118

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Werchter (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Bovendien staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In het schema hierna vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Werchter (gemeente Rotselaar, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Wezemaal, Vossem, Duisburg, Meerbeek, Everberg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. We onderscheiden veel verschillende soorten units die mogelijk interessant zijn. Hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Werchter: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model kent 2 units: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Werchter: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Werchter.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere winkels en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Werchter liggen nogal uiteen. De totale kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. Hieronder in de tabel vind je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Werchter. De getoonde tarieven zijn excl. periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1215 – €1990
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2170 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1205 – €2250
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€375 – €855
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€170 – €650
Overzicht met de kosten van aannemers airconditioning in Werchter.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is aan te zetten door middel van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airco installeren door een professionele installateur in Werchter. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. vele factoren. Uiteraard het advies, de airco en de plaatsingskosten. Daarnaast het periodieke onderhoud. Tenslotte heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €80 tot €265 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd circa 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Werchter. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt bijv. naar compressor, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie