Airco Installatie Aarsele

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Aarsele draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij nuttige tips over de diverse type oplossingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Verder verstrekken wij contactgegevens van lokale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Aarsele

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Aarsele. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Aarsele voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij razendsnel gespecialiseerde monteurs. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-aarsele-8700

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Aarsele (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem inregelen. Daarnaast regelen ze het onderhoud en afvullen. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Aarsele (gemeente Tielt, provincie West Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Stavele, Leisele, Izenberge, Gijverinkhove, Beveren-Aan-De-Ijzer.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten units die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Aarsele: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Aarsele: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezebespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Warmtepomp.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Aarsele.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een aangename koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Aarsele lopen zeer uiteen. De onkosten verschillen per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het volgende schema tref je een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Aarsele. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingPrijzen
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1190 – €1980
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2225 – €2980
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1160 – €2280
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €350 – €860
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €190 – €675
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Aarsele.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner monteren door een professionele installateur in Aarsele. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal factoren. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Tevens krijg je te maken met een grotere stroomvraag wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan een €85 tot €250 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem verbruikt ruwweg 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Aarsele. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie