Airco Installatie Oostzaan

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Oostzaan levert een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina bieden wij vakkundige informatie over de diverse type producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens lees je contact- en adresgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • Een airco is een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
  • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
  • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
  • Een vaste airconditioner in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oostzaan

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Oostzaan. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Oostzaan voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je razendsnel de beste installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende installatietypes.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oostzaan-1511

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Oostzaan (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Tevens dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In het volgende schema vergelijk je showrooms en airco monteurs in Oostzaan (gemeente Oostzaan, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Beemster, Purmerend, Aalsmeer, Uithoorn, Gooise Meren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Offertes van de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. We kennen meerdere systemen die men kan installeren. In onderstaande tekst lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
  • Mobiele airco Oostzaan: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

  • Split airco Oostzaan: Vaste module in een ruimte.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
  • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco reparatie.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Oostzaan.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Oostzaan lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen wisselen per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst hieronder vind jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Oostzaan. De getoonde prijzen houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductToelichtingTarieven
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1235 – €2010
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2145 – €2985
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1185 – €2270
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€430 – €830
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €600
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Oostzaan.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
  2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
  3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
  4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
  5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
  8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
  9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
  10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airco installeren door een betrouwbare installateur in Oostzaan. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal onderdelen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Daarnaast het standaard onderhoud. Tevens noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en daarbij een duurder energiecontract. Dit schatten we op om en nabij de €75 tot €295 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De professionele systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan instap-modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem verbruikt bij benadering 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Oostzaan. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie