Airco Installatie Bloemendaal

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Bloemendaal biedt een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl bekijk je nuttige tips en info over de verschillende soorten oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens vind je adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
  • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
  • Een vast model in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Bloemendaal

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Bloemendaal. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Bloemendaal voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij binnen no-time professionele montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
  • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de type installaties.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-bloemendaal-2061

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Bloemendaal (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de bijgaande tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Bloemendaal (gemeente Bloemendaal, provincie Noord-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zandvoort, Haarlem, Velsen, Heemskerk, Beverwijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Check de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit allerlei units die men kan installeren. Hieronder kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Wat kost een airco?.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

  • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
  • Mobiele airco Bloemendaal: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

  • Split airco Bloemendaal: Vaste module in een ruimte.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
  • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Stilste airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Bloemendaal.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Bloemendaal kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten verschillen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In de onderstaande tabel tref je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Bloemendaal. De getoonde kosten zijn exclusief onderhoud, navullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingOnkosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1180 – €2025
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2170 – €2935
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1200 – €2215
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€385 – €800
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €205 – €645
Tabel met de prijzen van airconditioning in Bloemendaal.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
  4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
  5. Midea: Mooie design producten.
  6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
  7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
  8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten via de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Bloemendaal. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje is gebaseerd op diverse factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Verder noemen we nog een grotere stroomvraag en dus een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je gemiddelde €85 tot €270 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem moet grofweg 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Bloemendaal. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De expert kijkt bijv. naar condensor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie