Airco Installatie IJsselstein

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in IJsselstein draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal lees je handige info over de verscheidene soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bekijk je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • Een airco is een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vast apparaat in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in IJsselstein

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in IJsselstein. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in IJsselstein voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je probleemloos deskundige installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welk type airco kies ik?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
  • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
  • Wat is mijn maximale budget?
airco-ijsselstein-3403

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in IJsselstein (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige monteurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Daarnaast zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vind jij showrooms en airco monteurs in IJsselstein (gemeente IJsselstein, provincie Utrecht). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Sliedrecht, Papendrecht.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen diverse soorten units die je kunt toepassen. Hieronder kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Beste plek voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
  • Mobiele airco IJsselstein: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
  • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

  • Split airco IJsselstein: Vast element in huis.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
  • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Zuinigste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in IJsselstein.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een aangename koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in IJsselstein variëren enorm. De totale kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst hieronder verstrekken we een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in IJsselstein. De getoonde kosten zijn exclusief jaarlijks onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingOnkosten
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €1985
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2130 – €2940
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1140 – €2265
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€360 – €855
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €600
Tabel met de tarieven van airconditioning in IJsselstein.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
  3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
  4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
  5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
  8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
  9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
  10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airconditioner monteren door een STEK installateur in IJsselstein. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op een efficiënte manier een woning kunnen koelen of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. meerdere factoren. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je €95 tot €280 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grote multi-split modellen vragen meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van populaire merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist IJsselstein. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur inspecteert o.a. compressor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie