Airco Installatie Meeuwen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Meeuwen kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl bekijk je nuttige tips en adviezen over de verschillende type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat je hele woning kan koelen.
  • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
  • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vaste split-airco in huis installeren regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Meeuwen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Meeuwen. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Meeuwen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je razendsnel de beste vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welke airco past bij mij?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende type installaties.
  • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
  • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-meeuwen-4268

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Meeuwen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Voorts regelen ze vacumeren en onderhoud. In onderstaand overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Meeuwen (gemeente Altena, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Drongelen, Eethen, Genderen, Veen, Wijk en Aalburg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Ontvang offertes van de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Luchtbehandeling.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

  • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
  • Mobiele airco Meeuwen: Flexibel en verplaatsbaar.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

  • Split airco Meeuwen: Vast element in huis.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
  • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Aankooptips.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1375. Een goedkoop airco systeem in Meeuwen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Meeuwen liggen nogal uiteen. De onkosten verschillen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen essentieel. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het overzicht hieronder lees je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Meeuwen. De getoonde tarieven houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1230 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2190 – €2950
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1175 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €810
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€150 – €630
Schema met de tarieven van airconditioning in Meeuwen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
  2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
  5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
  6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
  7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
  8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
  9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
  10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Meeuwen. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de installatiekosten. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Denk dan aan een €85 tot €295 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem vraagt circa 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Meeuwen. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur checkt o.a. expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.

Plaats een reactie