Airco Installatie Meijel

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Meijel levert jou een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl tref je nuttige informatie over de velerlei soorten toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook lees je gegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
  • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
  • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vast apparaat in de woning installeren kan al vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Meijel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Meijel. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Meijel voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij binnen no-time gespecialiseerde monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welke airco past bij mij?
  • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de mogelijkheden.
  • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
  • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-meijel-5768

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Meijel (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Verder dragen ze zorg voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Meijel (gemeente Peel en Maas, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Griendtsveen, De Rips, Milheeze, Bakel, Helenaveen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende systemen die je kunt kiezen. Hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco huren.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

  • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
  • Mobiele airco Meijel: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

  • Split airco Meijel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
  • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
  • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
  • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezetref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Meijel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Meijel zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen verschillen per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de onderstaande tabel vind jij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Meijel. Deze prijsindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1170 – €2000
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2125 – €2940
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1125 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €370 – €815
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €180 – €675
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Meijel.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
  2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
  3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
  4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
  5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
  8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
  9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
  10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Meijel. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door verschillende aspecten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €75 tot €295 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt zo’n 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Meijel. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar expansieventiel, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie