Airco Installatie Geleen

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Geleen zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl check je praktische tips en adviezen over de verscheidene soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Mede verzamel je contactgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
  • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Geleen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Geleen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Geleen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk jij razendsnel deskundige montagebedrijven. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook mobiele of vaste airco?
  • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
  • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-geleen-6163

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Geleen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het bijgesloten overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Geleen (gemeente Sittard-Geleen, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Puth, Windraak, Munstergeleen, Guttecoven, Einighausen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan diverse soorten apparaten die geschikt kunnen zijn. In het volgende overzicht bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Verder is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

  • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
  • Mobiele airco Geleen: Flexibel en verplaatsbaar.
  • Kan ook de lucht bevochtigen.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

  • Split airco Geleen: Vast element in huis.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
  • Fluisterstil het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Mobiele Airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Geleen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1575.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Geleen lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht tref jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Geleen. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, reinigen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeBeschrijvingKosten
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1210 – €2000
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2135 – €2955
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1175 – €2265
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €435 – €900
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €205 – €635
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Geleen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
  2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
  4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
  5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
  6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
  7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
  8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
  9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
  10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is te gebruiken door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Geleen. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje komt tot stand door meerdere onderdelen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Dit schatten we op een €90 tot €295 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem moet zo’n 1,55 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Geleen. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie