Airco Installatie Schalkhaar

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Schalkhaar kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal bekijk je uitgebreide tips en info over de meest gebruikte soorten producten en een handig keuzeadvies. Bovendien tref je adres- en contactgegevens van geschikte installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
  • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
  • Een vast systeem in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Schalkhaar

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Schalkhaar. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Schalkhaar voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij snel & eenvoudig populaire monteurs. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
  • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse installatietypes.
  • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
  • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-schalkhaar-7433

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Schalkhaar (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installatie experts kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem maken. Daarnaast dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Schalkhaar (gemeente Deventer, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Diepenveen, Colmschate, Empe, Nijbroek, Terwolde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden diverse soorten modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
  • Mobiele airco Schalkhaar: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Schalkhaar: Vaste unit op de muur of in het plafond.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
  • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te installeren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Schalkhaar.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Schalkhaar laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande schema check je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Schalkhaar. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1225 – €1950
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2215 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1120 – €2285
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €375 – €870
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€240 – €605
Tabel met de prijzen van airconditioning in Schalkhaar.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
  4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
  5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
  6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
  7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
  8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
  9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
  10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een heet huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een vakkundige installateur in Schalkhaar. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een duurzamere manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je €80 tot €285 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per systeem en rendement / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De beste airco’s van populaire merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een normaal koelsysteem benodigd ruwweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Schalkhaar. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De vakman checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie