Airco Installatie Vurste

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Vurste biedt extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal tref je vakkundige informatie over de velerlei soorten toepassingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast bekijk je adressen van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een product dat je hele woning kan koelen.
  • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
  • Een vaste airco in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vurste

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Vurste. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Vurste voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij zonder gedoe populaire montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook vast of mobiele airco?
  • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten vaste systemen.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-vurste-9890

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Vurste (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatie experts mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem aanleggen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de tabel hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Vurste (gemeente Gavere, provincie Oost Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Semmerzake, Dikkelvenne, Baaigem, Asper, Bellem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden verscheidene modellen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Split Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

  • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
  • Mobiele airco Vurste: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Kan koelen en luchtbevochtigen.
  • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

  • Split airco Vurste: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
  • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Warmtepompen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Vurste.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Vurste lopen zeer uiteen. De tarieven variëren per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het onderstaande schema tref jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Vurste. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2210 – €2935
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1135 – €2255
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€400 – €845
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€205 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Vurste.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
  2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
  3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
  4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
  5. Midea: Innovatieve catalogus.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
  8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
  9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
  10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco installeren door een erkende installateur in Vurste. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die zo op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten hangt af van diverse factoren. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Ook krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op gemiddelde €95 tot €290 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco varieert per soort systeem en koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd zo’n 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Vurste. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur checkt o.a. expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie