Airco Installatie Rollegem

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Rollegem biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier bieden wij waardevolle informatie over de beste soorten oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Ook check je contact- en adresgegevens van erkende montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
  • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
  • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Rollegem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Rollegem. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Rollegem voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website check je binnen no-time bekwame vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook mobiele of vaste airco?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten systemen.
  • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-rollegem-8510

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Rollegem (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem maken. Ook regelen ze het benodigde onderhoud. In het onderstaande schema zoek je showrooms en airco monteurs in Rollegem (gemeente Kortrijk, provincie West Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Marke, Kooigem, Bellegem, Heule, Bissegem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit verscheidene apparaten die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Afzuigsysteem.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
  • Mobiele airco Rollegem: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

  • Split airco Rollegem: Vaste unit op de muur of in het plafond.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
  • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s vacumeren.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Rollegem.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een constante koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Rollegem liggen nogal uiteen. De onkosten verschillen per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het overzicht hieronder lees je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Rollegem. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingKosten
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1225 – €2025
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2155 – €2950
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1120 – €2300
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €450 – €870
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €240 – €660
Schema met de prijzen van aannemers airconditioning in Rollegem.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
  2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
  3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
  4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
  5. Midea: Goede support / klantenservice.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Passend in elk interieur.
  8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een hete woning in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie de airconditioner monteren door een erkende installateur in Rollegem. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door vele onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de montagekosten. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een iets hogere energienota. Ga maar uit van €85 tot €255 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen hebben meer stroom nodig in vergelijking met instap-modellen. De nieuwste airco’s van populaire merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd rond de 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Rollegem. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, condensor, verdamper.

Plaats een reactie