Airco Installatie Kessel

Zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Kessel kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina check je bruikbare tips en informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook lees je contactgegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
  • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
  • Een vaste split-airco in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kessel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Kessel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Kessel voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website vind je snel vakbekwame monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

  • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
  • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welke airco past bij mij?
  • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat is mijn maximale budget?
airco-kessel-2560

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Kessel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de onderstaande tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Kessel (gemeente Nijlen, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Bevel, Waarloos, Vremde, Oelegem, Emblem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Er zijn diverse soorten uitvoeringen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
  • Mobiele airco Kessel: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Kessel: Vast element in de woning.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
  • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Design airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Kessel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Kessel kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de lijst hieronder verstrekken wij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Kessel. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeOmschrijvingInvestering
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1195 – €1980
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2195 – €2945
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1125 – €2290
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€425 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€195 – €630
Overzicht met de tarieven van aannemers airconditioning in Kessel.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
  5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
  6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
  7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
  8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
  9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
  10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een warme woning in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval zo’n airco plaatsen door een vakkundige installateur in Kessel. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een duurzamere manier een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten hangt af van verschillende onderdelen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €95 tot €315 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van a-merken als LG zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem moet ruwweg 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Kessel. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie