Airco Installatie Avekapelle

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Avekapelle draagt bij aan een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op deze website tref je handige tips en info over de verscheidene soorten oplossingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Verder bekijk je gegevens van lokale installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
  • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
  • Een vaste airco in de woning plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Avekapelle

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer Vlamingen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Avekapelle. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Avekapelle voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel populaire monteurs. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welke airco past bij mij?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de type installaties.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat is mijn maximale budget?
airco-avekapelle-8630

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Avekapelle (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem maken. Bovendien zorgen zij voor het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Avekapelle (gemeente Veurne, provincie West Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Joris, Ramskapelle, Zarren, Werken, Handzame.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de beste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden velerlei soorten uitvoeringen die men kan installeren. In het volgende overzicht vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en de toenemende energierekening. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

  • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
  • Mobiele airco Avekapelle: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Avekapelle: Vaste module in een ruimte.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
  • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Avekapelle.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1200.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Avekapelle kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het schema hierna vind jij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Avekapelle. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1220 – €2040
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2210 – €2985
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2260
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€430 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €690
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Avekapelle.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
  2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
  3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
  4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
  5. Midea: Innovatieve catalogus.
  6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
  7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
  8. Panasonic: Verlengde garantie.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warme woning in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie de airco plaatsen door een professionele installateur in Avekapelle. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt vastgesteld door diverse aspecten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. In aanvulling daarop noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een hogere energierekening. Ga maar uit van ongeveer €75 tot €275 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met de kleine modellen. De slimme airco’s van a-merken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem vraagt plusminus 1,45 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Avekapelle. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De specialist checkt o.a. verdamper, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie