Airco Installatie Massenhoven

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Massenhoven draagt bij aan een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina faciliteren we handige informatie over de beste producten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verstrekken wij gegevens van lokale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vast model in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Massenhoven

Het Belgische klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer Belgen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Massenhoven. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Massenhoven voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je snel professionele vakmannen. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
  • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de mogelijkheden.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-massenhoven-2240

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Massenhoven (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem installeren. Verder zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Massenhoven (gemeente Zandhoven, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Westmeerbeek, Houtvenne, Ramsel, Schriek, Wiekevorst.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. We kennen allerlei apparaten die je kunt toepassen. In onderstaande tekst check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Hoe werkt airco?.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
  • Mobiele airco Massenhoven: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

  • Split airco Massenhoven: Vaste unit op de muur of in het plafond.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
  • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Kanaal Airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Massenhoven.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Massenhoven zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan als je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht vind jij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Massenhoven. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhoud, navullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingTarieven
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1230 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2135 – €3000
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1185 – €2250
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€350 – €825
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€250 – €680
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Massenhoven.

Top-10 merken mei 2024

  1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
  2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
  3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
  4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
  5. Midea: Producten met WiFi bediening.
  6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
  7. Daikin: Passend in elk interieur.
  8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
  9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
  10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan men activeren door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warm appartement in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Massenhoven. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs bestaat uit velerlei aspecten. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een duurder energiecontract. Dit schatten we op plusminus €75 tot €250 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt bij benadering 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Massenhoven. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur inspecteert o.a. verdamper, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie