Airco Installatie Voorthuizen

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Voorthuizen zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl bieden wij uitgebreide informatie over de velerlei soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast lees je contact- en adresgegevens van geschikte montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Voorthuizen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Voorthuizen. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Voorthuizen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij snel betrouwbare vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-voorthuizen-3781

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Voorthuizen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het overzicht hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Voorthuizen (gemeente Barneveld, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Stroe, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Soesterberg, Eemdijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden allerlei apparaten waar je uit kunt kiezen. Bijgaand tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Afzuiginstallatie.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en het hoge energieverbruik. Verder moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Voorthuizen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Voorthuizen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Beste airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Voorthuizen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een fijne koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Voorthuizen laten een grote variatie zien. De totale kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder tref jij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Voorthuizen. Deze prijsindicaties houden geen rekening met onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingKosten
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1230 – €1965
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2165 – €2940
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2235
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €385 – €840
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €150 – €630
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Voorthuizen.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een warme woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Voorthuizen. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een efficiënte manier een huis kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. vele bouwstenen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met ongeveer €70 tot €270 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een basis koelsysteem gebruikt plusminus 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Voorthuizen. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman controleert onder andere naar verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie