Airco Installatie Sint-Andries

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een airco kopen in Sint-Andries draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker vind je belangrijke tips en informatie over de diverse soorten toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Mede check je contact- en adresgegevens van plaatselijke installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Sint-Andries

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Sint-Andries. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sint-Andries voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij eenvoudig ervaren montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-sint-andries-8200

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Sint-Andries (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem integreren. Verder zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Sint-Andries (gemeente Brugge, provincie West Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Waardamme, Ruddervoorde, Hertsberge, Koolkerke, Wijchmaal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Bekijk de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn velerlei soorten systemen die men kan installeren. In het volgende overzicht vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Sint-Andries: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sint-Andries: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco soorten.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Sint-Andries.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in winkels en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Sint-Andries lopen zeer uiteen. De kosten variëren per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het schema hierna verstrekken we een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Sint-Andries. Deze kostenindicaties zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemBeschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1230 – €1980
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2220 – €2995
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1195 – €2240
Mobiele airco’sGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€445 – €875
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €625
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Sint-Andries.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Sint-Andries. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €85 tot €255 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd zo’n 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Sint-Andries. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur controleert onder andere naar compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie