Airco Installatie Baambrugge

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Baambrugge zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs verstrekken wij nuttige tips over de velerlei soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens faciliteren we de gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Baambrugge

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Baambrugge. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Baambrugge voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je zonder gedoe ervaren installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-baambrugge-1396

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Baambrugge (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montage experts kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In de bijgaande tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Baambrugge (gemeente De Ronde Venen, provincie Utrecht). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen, s-Graveland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden verscheidene apparaten die men kan installeren. In onderstaande tekst bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco voor caravan en camper.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Baambrugge: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Baambrugge: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco’s voor restaurants.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Baambrugge.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Baambrugge lopen zeer uiteen. De onkosten fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Baambrugge. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, navullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1210 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2190 – €2900
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1205 – €2205
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€425 – €880
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€205 – €635
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Baambrugge.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen middels een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een hete woning in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie een airco installeren door een vakkundige installateur in Baambrugge. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt gebudgetteerd middels meerdere bouwstenen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het periodieke onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Denk dan aan €80 tot €280 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco varieert per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom dan de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem benodigd grofweg 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Baambrugge. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie