Airco Installatie Sommelsdijk

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Sommelsdijk draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we goede tips en info over de verschillende type toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bieden wij contact- en adresgegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sommelsdijk

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Sommelsdijk. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sommelsdijk voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je snel & eenvoudig erkende installatiebedrijven. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-sommelsdijk-3245

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Sommelsdijk (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige monteurs mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Sommelsdijk (gemeente Goeree-Overflakkee, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis, Zwartewaal, Rockanje.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden verscheidene modellen die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Ook is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Sommelsdijk: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Sommelsdijk: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Sommelsdijk.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een constante koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Sommelsdijk zijn nogal verschillend. De totale kosten verschillen per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de vergelijker hieronder geven wij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Sommelsdijk. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en vacumeren en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

TypeToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1220 – €2010
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2165 – €2990
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1165 – €2200
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€430 – €895
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €220 – €655
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Sommelsdijk.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Sommelsdijk. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. Uiteraard het advies, de airco en de installatiekosten. Daarnaast het periodieke onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan plusminus €80 tot €255 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van a-merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem benodigd zo’n 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Sommelsdijk. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur controleert onder andere naar koelvloeistof, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie