Airco Installatie Heinenoord

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Heinenoord zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Via onze adviseurs check je handige tips en adviezen over de meest gebruikte soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens lees je gegevens van lokale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Heinenoord

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Heinenoord. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Heinenoord voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website bekijk je snel en simpel gespecialiseerde vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-heinenoord-3274

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Heinenoord (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende monteurs kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem integreren. Voorts staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Heinenoord (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Westmaas, Mijnsheerenland, Goudswaard, Piershil, Nieuw-Beijerland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. We kennen meerdere producten die men kan installeren. In het gedeelte hierna tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Stroomverbruik.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Heinenoord: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Heinenoord: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Heinenoord.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere winkels en hotels.

Goedkoopste airco september 2023 incl. plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Heinenoord zijn heel divers. De prijzen variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande schema geven wij een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Heinenoord. De prijzen houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1210 – €2005
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2125 – €2990
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1125 – €2275
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€425 – €860
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€225 – €660
Tabel met de kosten van airconditioning in Heinenoord.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is aan te zetten door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airco plaatsen door een erkende installateur in Heinenoord. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door vele onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Als laatste noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €270 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem verbruikt zo’n 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Heinenoord. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman checkt o.a. expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie