Airco Installatie Maasdam

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2023? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Maasdam draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier tref je praktische tips en info over de meest gebruikte soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens faciliteren we gegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Maasdam

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Maasdam. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Maasdam voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze website vind jij snel ervaren installateurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-maasdam-3299

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Maasdam (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montage experts kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Voorts dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Maasdam (gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Puttershoek, s-Gravendeel, Mookhoek, Strijensas, Strijen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Bekijk de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan meerdere uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Maasdam: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Maasdam: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco opties.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Maasdam.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco december 2023 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Maasdam lopen zeer uiteen. De kosten wisselen per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In deze tabel bieden wij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Maasdam. Deze tariefindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1190 – €1960
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2165 – €2975
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1140 – €2275
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €425 – €865
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €220 – €630
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Maasdam.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is aan te zetten a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warme woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval een airco monteren door een betrouwbare installateur in Maasdam. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een woning kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs hangt af van vele aspecten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Daarnaast heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €90 tot €280 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per type installatie en rendement / koelvermogen. De modellen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem vraagt rond de 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Maasdam. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt bijv. naar compressor, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie