Airco Installatie Slootdorp

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Slootdorp resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker bieden wij nuttige tips over de beste soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast verstrekken wij adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Slootdorp

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Slootdorp. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Slootdorp voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je eenvoudig de beste installatiebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-slootdorp-1774

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Slootdorp (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor onderhoud en service. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Slootdorp (gemeente Hollands Kroon, provincie Noord-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Kreileroord, Wieringerwerf, Haringhuizen, Barsingerhorn, Kolhorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt kiezen. Hierna vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Slootdorp: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Slootdorp: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: ISDE airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te monteren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Slootdorp.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een prettige koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Slootdorp zijn nogal verschillend. De tarieven zijn weer anders per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In onderstaand overzicht vind je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Slootdorp. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, navullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductBeschrijvingKosten
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1220 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2140 – €2970
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1185 – €2285
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €445 – €825
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€175 – €645
Tabel met de tarieven van airconditioning in Slootdorp.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct de airco monteren door een goede installateur in Slootdorp. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele posten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van ongeveer €85 tot €255 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en rendement / koelvermogen. De grote multi-split modellen vragen meer stroom dan instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem rekent rond de 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Slootdorp. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert checkt o.a. expansieventiel, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie