Airco Installatie Zulzeke

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Zulzeke zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl tref je goede info over de meest gebruikte soorten apparaten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens verzamel je de gegevens van erkende installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Zulzeke

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zulzeke. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Zulzeke voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je zonder gedoe gecertificeerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-zulzeke-9690

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Zulzeke (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Verder kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In de onderstaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Zulzeke (gemeente Kluisbergen, provincie Oost Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Ruien, Kwaremont, Berchem, Schorisse, Nukerke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Bekijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Zulzeke: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zulzeke: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Zulzeke.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een merkbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Zulzeke laten een grote variatie zien. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In onderstaand overzicht check je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zulzeke. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, navullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingOnkosten
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1240 – €1970
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2185 – €2990
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1145 – €2230
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€390 – €820
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €165 – €630
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Zulzeke.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen via een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een erkende installateur in Zulzeke. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door diverse onderdelen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Vergeet niet het standaard onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een grotere stroomvraag en dus een iets hogere energienota. Houd rekening met €95 tot €295 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van marktleiders als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt bij benadering 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in huis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Zulzeke. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist checkt o.a. koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie