Airco Installatie Westende

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Westende kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina verzamel je praktische info over de verscheidene soorten apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens bekijk je adressen van erkende montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een appartement installeren kan al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Westende

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Westende. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Westende voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij razendsnel ervaren installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-westende-8434

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Westende (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem maken. Voorts staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Westende (gemeente Middelkerke, provincie West Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Lombardsijde, Slijpe, Sint-Pieters-Kapelle, Schore, Mannekensvere.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit meerdere systemen die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Tevens is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Westende: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Westende: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Westende.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een aangename koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1125.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Westende variëren enorm. De tarieven zijn weer anders per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande schema tref je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Westende. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortBeschrijvingPrijzen
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1175 – €2040
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2195 – €2955
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1115 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €350 – €830
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€250 – €665
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Westende.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is te gebruiken door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een hete woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Westende. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door diverse onderdelen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tenslotte heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €75 tot €285 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een normaal koelsysteem rekent plusminus 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Westende. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar verdamper, condensor, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie