Airco Installatie Oostvleteren

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Oostvleteren draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we belangrijke tips en adviezen over de beste soorten oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Eveneens tref je contactgegevens van erkende installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Oostvleteren

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Belgen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Oostvleteren. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Oostvleteren voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je binnen no-time gecertificeerde installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oostvleteren-8640

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Oostvleteren (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montage experts kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Bovendien kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Oostvleteren (gemeente Vleteren, provincie West Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zoutenaaie, Wulveringem, Vinkem, Steenkerke, Houtem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Er zijn allerlei producten die je kunt kiezen. In het volgende overzicht lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Oostvleteren: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Oostvleteren: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Substituten van een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Oostvleteren.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Oostvleteren variëren enorm. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het schema hierna vind je de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Oostvleteren. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vullen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1215 – €2000
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2155 – €2985
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1130 – €2260
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €420 – €900
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€230 – €600
Lijst met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Oostvleteren.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kan men activeren door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een erg heet huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Oostvleteren. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €80 tot €300 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt plusminus 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Oostvleteren. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie