Airco Installatie Geluveld

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Geluveld levert een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de beste soorten toepassingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook bekijk je adres- en contactgegevens van regionale specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een appartement installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Geluveld

De temperaturen in België veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Geluveld. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Geluveld voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je snel & eenvoudig gespecialiseerde vakmannen. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-geluveld-8980

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Geluveld (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem maken. Daarnaast kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de vergelijker hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Geluveld (gemeente Zonnebeke, provincie West Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Beselare, Watou, Roesbrugge-Haringe, Proven, Krombeke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse soorten units die je kunt kiezen. Hieronder check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Afzuiginstallatie.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Geluveld: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Geluveld: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco vacumeren.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Geluveld.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een aangename koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Geluveld lopen zeer uiteen. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen essentieel. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven we een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Geluveld. De tarieven zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1235 – €2015
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2145 – €2960
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1105 – €2295
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€450 – €810
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €190 – €600
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Geluveld.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan men activeren middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Geluveld. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs kan men berekenen met velerlei factoren. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Bovendien noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je ongeveer €70 tot €305 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt rond de 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Geluveld. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie