Airco Installatie Paulatem

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Paulatem biedt een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal tref je uitgebreide tips over de beste apparaten in België en een handig keuzeadvies. Tevens lees je adressen van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Paulatem

Het Belgische klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Paulatem. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Paulatem voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij eenvoudig de beste vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-paulatem-9630

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Paulatem (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem integreren. Bovendien staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In deze tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Paulatem (gemeente Zwalm, provincie Oost Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Munkzwalm, Meilegem, Hundelgem, Dikkele, Beerlegem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Check de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden een aantal verschillende apparaten die geschikt kunnen zijn. Bijgaand check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Paulatem: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Paulatem: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Design airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Paulatem.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Paulatem laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In deze tabel verstrekken we een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Paulatem. De getoonde prijzen zijn exclusief onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1220 – €2050
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2190 – €2930
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1195 – €2270
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €440 – €885
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€200 – €625
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Paulatem.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airco monteren door een vakkundige installateur in Paulatem. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €75 tot €260 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type opstelling en koelvermogen. De systemen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van marktleiders als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem moet zo’n 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Paulatem. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt naar onderdelen als expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie