Airco Installatie Meppel

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Meppel levert jou een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker tref je nuttige tips over de diverse type apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens lees je contactgegevens van lokale installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
  • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
  • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
  • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
  • Een vast apparaat in huis installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Meppel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Meppel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Meppel voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij snel & eenvoudig gespecialiseerde vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
  • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse mogelijkheden.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Wat is mijn maximale budget?
airco-meppel-7942

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Meppel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installatiepartners mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem maken. Bovendien staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Meppel (gemeente Meppel, provincie Drenthe). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hoogeveen, Emmen, Hardenberg, Coevorden, Ommen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. We kennen verscheidene units waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

  • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
  • Mobiele airco Meppel: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
  • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Meppel: Vaste module in een ruimte.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
  • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezevind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco repareren.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Meppel.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Meppel lopen zeer uiteen. De kosten wisselen per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel hieronder verstrekken we een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Meppel. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1225 – €2050
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2205 – €2985
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1175 – €2210
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €365 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €690
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Meppel.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
  4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
  5. Midea: Producten met WiFi bediening.
  6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
  7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
  10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Meppel. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels een aantal posten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een hogere energierekening. Dit schatten we op een €85 tot €270 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wisselt per systeem en koelvermogen. De professionele systemen vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd grofweg 1,45 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Meppel. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur controleert onder andere naar condensor, verdamper, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie