Airco Installatie Santpoort-Zuid

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Santpoort-Zuid draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij nuttige tips over de verscheidene type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook tref je adressen van geschikte specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
  • Een vaste airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Santpoort-Zuid

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Santpoort-Zuid. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Santpoort-Zuid voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze website check je eenvoudig betrouwbare vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
  • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
  • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-santpoort-zuid-2082

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Santpoort-Zuid (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Verder dragen ze zorg voor onderhoud en service. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Santpoort-Zuid (gemeente Velsen, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Santpoort-Noord, Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam, Spaarndam.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit velerlei soorten units waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
  • Mobiele airco Santpoort-Zuid: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Santpoort-Zuid: Geplaatst op een vaste plek.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
  • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Santpoort-Zuid.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Santpoort-Zuid variëren enorm. De onkosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgaande overzicht vind je een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Santpoort-Zuid. De prijzen houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductBeschrijvingTarieven
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1180 – €1950
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2990
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1175 – €2260
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€425 – €880
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€170 – €690
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Santpoort-Zuid.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
  2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
  5. Midea: Nederlandse leverancier.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
  8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
  9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
  10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is te gebruiken aan de hand van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een hete woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airco installeren door een vakkundige installateur in Santpoort-Zuid. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal factoren. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Denk dan aan €85 tot €295 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem rekent ruwweg 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Santpoort-Zuid. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie