Airco Installatie Steensel

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Steensel biedt een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs tref je belangrijke tips en informatie over de verscheidene type producten en bieden wij een handige keuzegids. Ook verstrekken wij contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vaste split-airco in de woning plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Steensel

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Steensel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Steensel voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website tref je probleemloos de beste installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welke airco past bij mij?
  • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de installatietypes.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-steensel-5524

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Steensel (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanleggen. Ook kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de vergelijker hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Steensel (gemeente Eersel, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Wintelre, Vessem, Knegsel, Sint-Oedenrode, Schijndel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Kom in contact met de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen die men kan installeren. In de volgende paragraaf vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Het is direct plug & play, profiteer direct.
  • Mobiele airco Steensel: Eenvoudig te verrijden.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

  • Split airco Steensel: Geplaatst op een vaste plek.
  • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
  • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
  • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor in huis.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Steensel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Steensel lopen zeer uiteen. De tarieven zijn weer anders per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht tref je een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Steensel. De getoonde tarieven zijn exclusief het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1200 – €1985
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2195 – €2970
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1175 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€440 – €820
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €195 – €605
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Steensel.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
  3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
  4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
  5. Midea: Ook duo en trio split.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
  8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een hete woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een goede installateur in Steensel. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs kan men berekenen met verschillende onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Bovendien noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van om en nabij de €85 tot €300 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per systeem en capaciteit / koelvermogen. De zware modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem vraagt zo’n 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Steensel. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie