Airco Installatie Plasmolen

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? Een airco kopen in Plasmolen levert extra verkoeling in huis, of op je werk. Op dit portaal tref je handige tips en informatie over de verscheidene type modellen en een handig keuzeadvies. Verder lees je gegevens van regionale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
  • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
  • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Plasmolen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Plasmolen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Plasmolen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref je snel & eenvoudig geschikte installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
  • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de mogelijkheden.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-plasmolen-6586

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Plasmolen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Verder staan ze open voor vacumeren en onderhoud. Hieronder in de tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Plasmolen (gemeente Mook en Middelaar, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Mook, Molenhoek, Malden, Kekerdom, Leuth.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende units die je kunt toepassen. In het volgende overzicht check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Mede is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
  • Mobiele airco Plasmolen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

  • Split airco Plasmolen: Vaste module in een ruimte.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
  • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor in huis.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te plaatsen, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Plasmolen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Plasmolen zijn nogal verschillend. De totale kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen essentieel. Als de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het overzicht hieronder check jij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Plasmolen. De getoonde kosten zijn excl. periodiek onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1180 – €2050
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2220 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2280
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€350 – €900
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€235 – €665
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Plasmolen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
  2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
  4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
  5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
  6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
  7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
  8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
  9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
  10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan men activeren via een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airco monteren door een erkende installateur in Plasmolen. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Bovendien heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op €80 tot €255 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit dan de kleine modellen. De beste airco’s van populaire merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd zo’n 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Plasmolen. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt naar onderdelen als compressor, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie