Airco Installatie Bergentheim

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Bergentheim zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Hier verzamel je belangrijke tips en informatie over de verscheidene type toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede verzamel je de gegevens van regionale installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

  • Een airco is een klimaatbeheerser dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
  • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Bergentheim

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Bergentheim. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Bergentheim voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via deze website vind jij binnen no-time erkende montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
  • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse type installaties.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-bergentheim-7691

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Bergentheim (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem installeren. Bovendien kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Bergentheim (gemeente Hardenberg, provincie Overijssel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Daarle, Daarlerveen, Geerdijk, Beerzerveld, Vroomshoop.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit meerdere units waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
  • Mobiele airco Bergentheim: Makkelijk en snel te verplaatsen.
  • Kan koelen en luchtbevochtigen.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

  • Split airco Bergentheim: Vast element in huis.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
  • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Bergentheim.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een aangename koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Bergentheim zijn nogal verschillend. De tarieven fluctueren sterk per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de vergelijker hieronder vind je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Bergentheim. Deze tariefindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, reinigingskosten en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingOnkosten
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2215 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2280
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€385 – €830
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €175 – €670
Schema met de kosten van airconditioning in Bergentheim.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
  2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
  4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
  5. Midea: Goede support / klantenservice.
  6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
  7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
  10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is aan te zetten via de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel zo’n airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Bergentheim. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Je begint met het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Daarnaast het standaard onderhoud. Tevens heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je een €95 tot €295 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem moet plusminus 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Bergentheim. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie