Airco Installatie Winschoten

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? Een airco kopen in Winschoten kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker check je bruikbare tips en informatie over de verscheidene soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede faciliteren we adressen van regionale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

  • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken wel veel elektriciteit.
  • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vast apparaat in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Winschoten

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Winschoten. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Winschoten voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je snel & eenvoudig goede installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
  • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de soorten split systemen.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-winschoten-9672

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Winschoten (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen overal een geschikt klimaatsysteem integreren. Ook zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In het volgende schema vind jij showrooms en airco monteurs in Winschoten (gemeente Oldambt, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Eexterveenschekanaal, Eexterveen, Nieuw Annerveen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden velerlei soorten apparaten die geschikt kunnen zijn. Hierna behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

  • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
  • Mobiele airco Winschoten: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Winschoten: Vaste module in een ruimte.
  • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
  • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Winschoten.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een fijne koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Winschoten zijn nogal verschillend. De tarieven wisselen per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel verstrekken wij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Winschoten. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1225 – €1980
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2170 – €2920
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1170 – €2285
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€385 – €890
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€245 – €690
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Winschoten.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
  2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
  4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
  5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
  6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
  7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
  10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een warme woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Winschoten. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De prijs wordt bepaald door verschillende bouwstenen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te dealen met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je €90 tot €255 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco is anders per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele modellen hebben meer stroom nodig dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van a-merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem benodigd zo’n 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Winschoten. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman checkt o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie