Airco Installatie Outgaarden

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in Outgaarden levert jou een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier verstrekken wij nuttige tips en informatie over de diverse soorten modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verzamel je de gegevens van lokale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

  • Een airco is een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
  • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Outgaarden

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Outgaarden. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Outgaarden voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Op deze pagina tref jij snel en simpel de beste montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

  • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten systemen.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-outgaarden-3321

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Outgaarden (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installateurs mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Outgaarden (gemeente Hoegaarden, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Meldert, Vissenaken, Sint-Margriete-Houtem, Oplinter, Oorbeek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen diverse soorten units waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
  • Mobiele airco Outgaarden: Eenvoudig te verrijden.
  • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
  • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
  • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

  • Split airco Outgaarden: Vast element in de woning.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
  • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Stilste airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Outgaarden.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Outgaarden liggen nogal uiteen. De tarieven zijn weer anders per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan als je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de onderstaande tabel lees je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Outgaarden. De getoonde tarieven zijn excl. het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortBeschrijvingOnkosten
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1155 – €2020
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2160 – €2990
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1195 – €2220
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €405 – €900
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€250 – €610
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Outgaarden.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
  2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
  3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
  4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
  5. Midea: Producten met WiFi bediening.
  6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
  7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
  8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
  9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
  10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is te gebruiken aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Outgaarden. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels meerdere factoren. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte noemen we nog een hoger stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van gemiddelde €75 tot €295 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De beste airco’s van populaire merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ongeveer 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Outgaarden. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar compressor, expansieventiel, condensor, verdamper.

Plaats een reactie